Foto's laten bewerken

Zal ik je foto’s laten stralen?

Als je foto's maakt zijn er, behalve de perfect gelukte foto’s, ook foto’s bij, die net niet zo mooi zijn als je zou willen. Maar toch wil je ze houden, omdat dat leuke moment er op staat, of ze moeten gebruikt worden, of ze zijn in de basis toch erg leuk. Stuur ze naar mij op, en ik zal proberen ze alsnog te laten stralen.

Er worden veel foto's gemaakt. Op vakantie, dagjes uit, of gewoon in de buurt. Of voor professionele doeleinden, bij voorbeeld voor een website of folder. Sommige foto’s zijn perfect uit het fototoestel gekomen. Heerlijk. Maar er zijn ook foto’s, die op zich wel mooi zijn, en mooie onderwerpen laten zien, maar technisch niet helemaal goed. Ze stralen niet. Ik maak mijn foto’s altijd net iets mooier, dan ze uit mijn camera komen. Soms hebben ze iets meer pit nodig, soms staan er storende dingen langs de rand of is de compositie net niet mooi. Soms zijn ze een beetje dof, of staat de foto een beetje scheef, of is het onderwerp een beetje donker bij een lichte achtergrond.

Allemaal zaken, die je in de computer goed kunt corrigeren. Bij voorbeeld met het gratis te downloaden Faststone, of met Picasa, of, zoals veel fotografen doen, met Lightroom. De resultaten zijn vaak erg de moeite waard. Hierbij laat ik twee voorbeelden zien. De bovenste foto van de Barnes & Noble boekwinkel, heb ik in mijn iPhone al bewerkt.  De onderste foto is gemaakt met mijn Nikon bij Kinderdijk; na behandeling in Lightroom ziet hij er een stuk beter uit.

Maar: het bewerken van al je foto’s kost tijd, en wil je die tijd er wel aan besteden? Ook moet je wel een beetje weten, wat je kunt doen, en hoe je het het beste kunt doen. Ik bied een alternatief aan: je kunt het door mij laten doen.


Ik laat je goede foto's echt stralen, en je mindere foto's kan ik een flink stuk verbeteren.


Andere bewerkingen met foto's doe ik ook met plezier, zoals het combineren van foto's in één beeld. Zodat meerdere personen goed op één foto terecht komen. Of een andere achtergrond. Of zaken, die op de foto staan weghalen.  


Ook kan ik, voor Photoshop-gebruikers, onderwerpen uit foto's vrij maken, zodat ze in montages kunnen worden gebruikt.


Ik vraag de volgende vergoedingen:


Voor het optimaliseren van foto's (compositie, kleuren, belichting, verscherpen, ruisverminderen: €3 per foto

Voor het vrijmaken van onderwerpen van de achtergrond: €5 per foto

Voor simpele montages (andere achtergrond bv.) €8 per foto.

Voor meer complexere bewerkingen geef ik een prijs op na het zien van de foto('s)

Voor de correspondentie e.d. reken ik €3 voor enkele foto's, en iets meer als  het om meer foto's gaat


Reacties van klanten:

"Ik ben erg tevreden en zal u voor de volgende foto's die ik graag wil laten bewerken zeker inschakelen!!"

"Wauw!! Erg mooi. Heel subtiel, maar wel genoeg aangezet zodat het toch niet opvalt! Prachtig en erg knap dat je dit kan!"

"Meneer ik wil u heel erg bedanken voor het resultaat!!! Ben er ontzettend blij mee!! Danku hartelijk!"

"Eindelijk kan ik mijn ouders een kado geven waar ik ook blij mee ben!"

 

In plaats van e-mailen, kun je ze ook opsturen via WeTransfer of gelijksoortige websites.